Cat castiga un europarlamentar? (Salarii si indemnizatii)

  • Indemnizatia pentru cheltuieli generale (in 2008, valoarea indemnizatiei a fost de 4052 EUR pe luna.)

Indemnizatii*

  • Indemnizatia forfetara de calatorie (Indemnizatia vizeaza acoperirea costurilor calatoriilor efectuate de membri in cadrul Comunitatii Europene pentru a participa la reuniunile oficiale ale Parlamentului European precum sedintele plenare, reuniunile comisiilor, reuniunile grupurilor etc.
  • Indemnizatia anuala de calatorie (acoperirea costurilor calatoriilor efectuate in afara statului membru de origine pentru indeplinirea sarcinilor, dar in alte scopuri decat reuniunile oficiale) Pentru 2008, indemnizatia a fost de cel mult 4 000 EUR.
  • Indemnizatia de sejur (Parlamentul plateste aceasta indemnizatie forfetara de 287 EUR pentru fiecare zi de participare la reuniunile oficiale ale organismelor parlamentare pe care membrul le deserveste si care sunt organizate in cadrul Comunitatii Europene si Parlamentul mai plateste suma de 143,5 EUR pe zi, impreuna cu cheltuielile pentru cazare si mic dejun, pentru participarea la reuniunile organizate in afara Comunitatii Europene )
  • Europarlamentarii au dreptul la asistenta din partea personalului propriu, pe care il pot alege in mod liber. Parlamentul European suporta costuri de pana la 16.914 EUR, pentru fiecare europarlamentar in parte, in vederea angajarii unuia sau a mai multor asistenti.
*Plata indemnizatiilor este conditionata de prezenta la lucrari si de alte conditii specifice; prezentare dovezi cheltuieli.

Comentarii

Articole recente

Postări populare de pe acest blog

Sediile principalelor institutii europene (adrese)

Spartanii (date istorice si legenda)

Norvegia - preistoria. Înainte de vikingi. Tsunami-ul din Doggerland

Tara Romaneasca - Heraldica

Balcic - Pictorii si istoria

Istoria si traditiile turcilor Dobrogeni

EN: History & Prehistroy of Navarra (Pamplona)

Uniunea dintre Danemarca si Norvegia

Istoria Judetului Tulcea (Romania): Preistoria

Parlamentul European (PE) - prezentare. Alegerile europarlamentare